szerda, február 25

melós rácsodálkozás, febr. 25.

Amíg tegnap gyakorlatilag egész álló nap esett a hó (időnként elképesztően gyönyörű hatalmas pelyhekben), ma már-már tavasz volt: sütött a nap a hatalmas hórengeteg felett, de azért meleget csak a Cafeteria üvegablakain keresztül adott, a sötét lyukban (lásd előző napi bejegyzés) délután már a nyakam köré kellett csavarnom a sálat.
A sötét lyukban (van olyan, hogy jelentés az egérlyukból?), szóval ott most annyi a helyzet, hogy befejeztem életem első csillagköd-retusálását! Körülbelül kétmillió klikkeléssel járt, mindezt a klóneszközzel hajtottam végre, mondhatom, megjegyeztük egymást egy életre. (Az áltam retusált csak márciusban kerül ki a szájtra, de ilyeneket kell elképzelni, illetve itt látni: http://www.eso.org/gallery/v/ESOPIA/StarClusters/?g2_page=2)

És kaptam ma egy nagyon kreatív új feladatot is: a Szervezetnek van két internetes videóadása, az egyik általában a kutatásokról és eredményekről, a másik kimondottan a Hubble teleszkóppal kapcsolatos témákról szól. A két videóadáshoz adhatok stúdióinstallációs ötleteket (a stúdió virtuális, szóval elvileg bármi lehetséges), és szintén elképzeléseket várnak az intrókat illetően. Húúú, rettentően tetszik mindkét feladat, de még csak az anyaggyűjtésnél tartok!
Itt meg tudjátok nézni az eddigi adásokat: http://www.spacetelescope.org/videos/hubblecast.html

És amit mondani akartam a címmel, az eddig a héten folyamatosan fogalmazódott meg bennem: rettentően tetszik az emberek munkahelyi (beszéd)stílusa. Azt (sajnos) érzem, hogy itt is "csak" emberek vannak, léteznek szimpátiák, antipátiák, barátságok, hűvösebb viszonyok, de egytől egyig számomra meglepően udvariasan, hogy ne mondjam: kedvesen kommunikálnak egymással a kollegák. Ha baj van, nincs egymásra mutogatás, mindenki "bevállalja" a tettét és máris hozzáteszi, hogy intézi a javítást. És a kimondott szót nem cigiszünet, még egy magánlevél befejezése, stb. követi, hanem azonnal a tett, ugyanazzal a nyugalommal, jókedéllyel. Bámulatos!

1 megjegyzés: